Snabb, Krämig efterrätt (alt. Cheesecake)

1 pkt Kesella Vanilj (250g)
1 dl grädde
2 msk socker
3 digestivekex
Vispa grädden hårt, blanda med socker och Kesalla.
Smula kexen grovt och lägg i botten på tre portionsskålar.
Häll över krämen och ställ kallt en timme.
Lasagne a'la Detoxa
3 port
2 dl dinkelpasta
1 gul lök
4 färska champinjoner
200g quornfärs
1 tomat
3 vitlöksklyftor
basilika
2 dl sojagrädde
1 paket fetaost (från get)
Förkoka pastan lite. Då den har fått koka lite så sila av och skölj kallt så de inte fortsätter kokas.
Finhacka löken och skiva champinjonerna, stek dessa lite lätt tillsammans.
Under tiden kan du mixa tomaten tillsammans med vitlöksklyftorna och basilikan så det blir som en liten tomat-röra.
Blanda sedan i detta tillsammans med quornfärsen och stek det ihop med löken och champinjonerna.
Under tiden kan det passa bra att koka upp sojagrädden i en egen liten kastrull, då det bubblar lite lätt så smula ner nästan all fetaost i grädden.
Blanda i pastan nu i stekpannan med resten av sakerna och stek en liten stund till.
Sedan har man över allt i en trevlig liten lasagneform av passande storlek och häller över såsen och smular över den sista fetaosten.
In i ugnen sedan på 225 grader i 10 minuter, sen är det klart!
Enkelt och bra! =)
Sås till bakad potatis

ca 3 pers
3 dl gräddfil
2 msk ketchup
1 msk soya
3 klyftor pressad/riven vitlök
svartpeppar
200 g rökt skinka
Blanda allt i en skål.
(Smaksätt ev extra efter egen smak med mer vitlök, ketchup, soya och peppar)
Skär skinkan i kuber och ät till eller blanda i såsen.
Friterad kyckling med sötsursås

Friterad kyckling
2-3 pers
2½ dl vetemjöl
0.75 dl maizena
1½ tsk bakpulver
2.25 dl vatten
2 msk olja
svartpeppar, lökpulver, salt (sesamfrön)
mycket olja
2 kycklingfiléer
salt svartpeppar
Blanda mjöl, bakpulver och vatten (tag lite i taget) i en bunke och låt stå och svälla i 30'.
Häll upp olja i en kastrull. (Se till att kastrullen är liten och att oljan inte går över hälften till höjden, men ändå så att det som ska friteras täcks med råge.) Börja värma upp försiktigt. (Se också till att ha ett passande lock till hands om oljan skulle fatta eld!)
Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och stek tills färdiga. Krydda.
Rör ner olja och kryddor i smeten (sesam endast om du vill). Se till att oljan är lagom varm. (Det ska fräsa och bubbla mycket om det du lägger i.) Doppa kycklingbitarna i smeten och lägg försiktigt ner i oljan. Tag upp efter 1-2 minuter när de fått en fint färg. (En metallvisp var utmärkt att använda som verktyg för den heta oljan)
Sötsursås
1 tsk olja
1 msk finhackad gullök
1 vitlöksklyfta
1 ananasskiva + konservjuicen
3 dl kycklingbuljong
2 msk tomatpuré
1 dl socker
1 dl vitvinsvinäger
4 tsk potatismjöl
½ dl vatten
ev mer socker
Stek olja gullök och pressad vitlök nån minut i en kastrull.
Finhacka ananasen och lägg ner i kastrullen. Fräs.
Häll ner buljong, purén, socker och vinäger, låt puttra i 5'
Lös upp mjölet i vattnet (fungerar utmärkt med en mjölkskummare).
Blanda ner i såsen, och ha kastrullen på värme och rör om tills såsen börjar bubbla.
Smaka av med socker och ananasjuice.
Mangowok

4 pers
500 g fint kött, nöt eller gris.
1 msk riven ingefära
2 msk riven vitlök
½ röd chili
2 msk rapsolja
2 msk soya (gärna ljus soya)
1 mango
1 burk minimajs
1 näve sockerärter
salt
peppar
Strimla köttet.
Blanda ingefära, vitlök chili, olja och soya.
Lägg ner köttet och låt stå 15'.
Skär mangon i kuber.
Dela majsen och ärterna på hälften.
Hetta upp en panna.
Woka köttet tills det är klart, blanda sedan ner majs och ärter.
Smaka av med salt och peppar.
Rör ner mangon och tag av från plattan.
Servera med ris.