Vaniljpannacotta med limesmak


ca 3 portioner

2 dl vispgrädde
2 tsk strösocker
1½ tsk gelantinpulver
4 msk varmt vatten
2 tsk vaniljsocker
1 lime
Några bitar frukt eller bär


Blanda grädde och socker i en kastrull, låt koka upp och tag därefter av från plattan.
Lös gelantinet i vattnet och blanda sedan i kastrullen.
Ha i vaniljsocker och riv ner skalet från en  lime.
Häll upp i serveringsglas och låt stå i kylen minst 2 timmar.

Lägg på lite frukt eller bär innan servering.

Fyllda champingjoner



2 stora champingjoner
ca 5 skivor skinka
en liten bit fetaost
1 dl grekisk yoghurt
1 krm paprikakrydda
1 krm vitlökskrydda
några basilikablad

Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj champingjonerna, bryt av "benet på svampen"
Blanda yoghurt, strimlad skinka, smulad ost, paprika och vitlökskrydda.
Lägg champingjonerna upp och ner i en ugnsfast form, ha i fyllningen.
Garnera med lite basilikablad.
Ställ i mitten av ugnen i 10 minuter. 

Chokladbiskvier



500 g mandelmassa
1 äggvita
--
2 dl marsankräm
300 g smör/margarin
2 msk vaniljsocker
½ dl florsocker
--
200 g mörk choklad
50 g kokosfett  /eller/  2 msk olja

Gör botten
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mandelmassan smidig med ägget.
Platta ut till små kakor och lägg på en plåt med smörpapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.
Låt svalna och lossa från plåten.

Gör fyllningen
Gör marsankrämen enligt anvisningar, låt stå kallt.
Blanda smör, vaniljsocker, florsocker och krämen smidig.

Pussla ihop
Ha på krämen på bottnarna i en toppig form - ställ kallt i ca 15 minuter.
Smält chokladen i vattenbad och ha i fettet.
Pensla därefter på den smälta chokladen på kakorna.

Ställ kallt.
(Går även bra att frysa)

Potatissallad



ca 4 portioner


6 medelstora potatisar
1 dl majonäs
2 dl grekisk yoghurt
2 msk senap
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk gräslök
1 msk olivolja
½ hackad gullök

Skala och koka potatisarna tills de är klara, låt svalna.
Blanda majonäs, yoghurt, senap, salt, peppar, gräslök, olja och lök.
Skär potatisen i bitar och blanda i.



RSS 2.0