Chokladbiskvier

500 g mandelmassa
1 äggvita
--
2 dl marsankräm
300 g smör/margarin
2 msk vaniljsocker
½ dl florsocker
--
200 g mörk choklad
50 g kokosfett /eller/ 2 msk olja
Gör botten
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mandelmassan smidig med ägget.
Platta ut till små kakor och lägg på en plåt med smörpapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.
Låt svalna och lossa från plåten.
Gör fyllningen
Gör marsankrämen enligt anvisningar, låt stå kallt.
Blanda smör, vaniljsocker, florsocker och krämen smidig.
Pussla ihop
Ha på krämen på bottnarna i en toppig form - ställ kallt i ca 15 minuter.
Smält chokladen i vattenbad och ha i fettet.
Pensla därefter på den smälta chokladen på kakorna.
Ställ kallt.
(Går även bra att frysa)
Kommentarer
Trackback