Chokladbiskvier



500 g mandelmassa
1 äggvita
--
2 dl marsankräm
300 g smör/margarin
2 msk vaniljsocker
½ dl florsocker
--
200 g mörk choklad
50 g kokosfett  /eller/  2 msk olja

Gör botten
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mandelmassan smidig med ägget.
Platta ut till små kakor och lägg på en plåt med smörpapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.
Låt svalna och lossa från plåten.

Gör fyllningen
Gör marsankrämen enligt anvisningar, låt stå kallt.
Blanda smör, vaniljsocker, florsocker och krämen smidig.

Pussla ihop
Ha på krämen på bottnarna i en toppig form - ställ kallt i ca 15 minuter.
Smält chokladen i vattenbad och ha i fettet.
Pensla därefter på den smälta chokladen på kakorna.

Ställ kallt.
(Går även bra att frysa)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0