Cheesecake med jordgubblime smak

15 digestivekex (fungerar med färre också)
3 ägg
3½ dl vispgrädde
200 g philadelphia (eller 300g om du vill ha en supergod extra lyxig cake)
2 msk vaniljsocker
1 dl socker
250 g Kesella Jordgubblime
Skilj äggvitorna från gulan.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Vispa grädden riktigt tjock.
Blanda i ägggulorna, osten, socker och kesellan i grädden.
Vänd ner äggvitorna och blanda om.
Smula sönder kexen fint och strö ut hälften i en form. (Gärna en med löstagbar botten)
Häll i smeten.
Strö över resten av de smulade kexen.
Ställ in i frysen minst fem timmar.
Brownies

400 g smör
200 g mörk grovhackad choklad
2 dl florsocker
2 dl råsocker
1 tsk salt
3 msk kakao
4 ägg
4 dl vetemjöl
75 g pekannötter
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smör på låg värme i en stor kastrull.
Blanda ner chokladen och låt smälta. Tag av från plattan.
Blanda ner socker, kakao, salt och ägg i kastrullen. Sedan vetemjöl.
Hacka nötterna och vänd ner i smeten.
Häll upp smeten i en långpanna med smörpapper i botten.
Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
Låt stelna och skär i rutor.
Jordnötsrutor / Snabba snickers

Jordnötsrutor
150 g mjölkchoklad
1 dl jordnötssmör
Smält chokladen på låg värme i en kastrull, blanda ner smöret.
Häll i en liten långpanna och bred ut till ca 1 cm, ställ i kylen.
Skär till rutor.
/ / / / / / / /
Snabba snickers
150 g mjölkchoklad
1 dl jordnötssmör
3 dl flingor
Smält chokladen på låg värme i en kastrull, blanda ner smöret och krossade flingor.
Häll i en liten långpanna och bred ut till ca 1 cm höjd, ställ i kylen.
Skär till rutor.