Muffins med kräm

3 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
60 g smör
1 dl mjölk
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ lime
- - - - -
60 smör
5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
100 g naturell philadelphia
½ lime
ev. karamellfärg
strössel eller liknande
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ägg och socker.
Smält smöret, blanda i.
Rör ner mjölken, vetemjölet och bakpulvret.
Riv lite limeskalet och pressa ner lite saft i smeten.
Fyll muffinsformar till 2/3 och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Tag ut och låt svalna.
- - - - -
Rör mjukt smör, florsocker, vaniljsocker och ost smidigt.
Pressa i lite limesaft.
Färga med karamellfärg om så önskas.
Bred på de kalla muffinsarna och dekorera med strössel.
Låt stå kallt vid förvaring.
Chokladlöv

10 sköljda svartvinbärsblad
150 g vit blockchoklad
lite rapsolja
Pensla på olja på baksidan av bladen.
Smält chokladen på låg effekt i micron.
Pensla på choklad på baksidan av löven.
Låt ligga i kylskåpet i ca en halvtimme.
Pensla därefter på ett nytt lager med choklad och låt ligga kallt.
Pensla på ett tredje lager om det behövs.
Sen är det bara att försiktigt försöka pilla bort bladet.
Matmuffins med bacon

ca 25 stycken
140 g (1 pkt) tärnad bacon
ca 200g champingjoner
1 tomat
1 tsk vitlökspulver
0,5 tsk salt
1 dl riven ost
3 ägg
1 dl grekisk yoghurt
1 dl grädde
5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
Ugn 200 grader.
Skär champingjoner + tomat i små bitar. Stek tillsammans med bacon.
Riv ost.
Blanda vetemjöl med bakpulver, vitlökspulver och salt. Blanda i ägg, yoghurt och grädden.
Blanda alltihop och fyll muffinsformar till 2/3.
Grädda i nedre delen av ugnen i 12-14 minuter.
(Orginal recept)
140 g tärnad bacon
1 dl riven ost
5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
3 tsk organo
3 ägg
2 dl fil
2 msk chilisås
(200 grader.
Stek bacon.
Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och organo.
Blanda sedan ägg, fil och chilisås.
Blanda allt.
Fyll i formar och grädda i nedre delen av ugnen i ca 12- 14 minuter.)