Vinkyckling


ca 3 port


1-2 hönsbuljonger

2-3 dl vitt vin
2-3 dl vispgrädde, inte nyttigt här inte!
2 kycklingfileer
en drös vindruvor.
rikligt med vitpeppar

lite vetemjöl+vatten för en liten mjölredning

 

Bryn kycklingen i smör tillsammans med ganska mycket vitpeppar.
När kycklingen fått en fin färg häller du i ca 1 dl vin+kycklingbuljongen som man låter bubbla in sig ordentligt i kycklingen.
Då nästan all vätska är borta häller du i 1dl vin och 2dl grädde.

 

Nu gäller det helt enkelt att hitta den balans man själv gillar bäst så var beredd på att smaka av mycket.
Man kan också behöva peppra lite extra.
Blanda mjölredningen och tilsätt lite så såsen blir lite tjockare.
Dela vindruvorna på mitten och lägg till dessa någon minut före servering.

Servera tillsammans med jasminris!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0