Grön lasagne (alt. lasagne)

ca 4 pers
5 stora champingjoner
2 stora morötter
10 cm purjolök - helst av den gröna delen
400 g nötfärs - gär även bra med vanlig bland- eller svinfärs
½ gullök
- - -
30 g smör
2 msk maizena
2 dl mjölk
vitpeppar
2-3 vitlöksklyftor
ost
Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva svampen tunt.
Skala och hyvla morötterna tunt tex. med en osthyvel
Skär purjon i smala tunna strimlor.
Lägg svmap, morot och purjo i botten på en ungsfast form.
Hacka löken.
Stek köttfärs och lök.
Lägg på hälften av köttfärsen i formen.
Lägg på ett nytt lagar svamp, morot och purjo.
På med resten av köttfärsen.
Ett lager svamp, morot och purjo.
- - -
Smält smör i en kastrull, vispa i mjölet, sedan mjölken.
Låt koka upp och bli tjockt.
Krydda och ha i osten.
Häll över formen.
Grädda i ugnen i 15 minuter.
Kommentarer
Trackback