Apelsinkyckling

3 pers
2 stora kycklingfiléer
2 msk rapsolja
2 msk olivolja
½ dl konjak
- - -
2 msk maizena
1½ dl apelsinjuice
½ röd paprika
8 cm purjolök
- - -
spagetti för 3 pers
- - -
3 apelsiner
2 msk dragon
salt
svartpeppar
Dela kycklingen på längden, så det blir fyra tunna bitar.
Häll oljan i en stekpanna, hetta upp och stek kycklingen till klar.
Tillsätt konjak och låt koka nån minut.
Tag ur kycklingfiléerna och häll över konjaken i en kastrull.
- - -
Pudra mjölet i kastrullen, blanda och låt bubbla.
Sänk värmen, häll i apelsinjuice, småstrimlad paprika och strimlad purjolök.
Låt småkoka nån minut.
- - -
Koka pastan enligt anvisningar.
- - -
Riv skalet från en apelsin.
Skala alla tre apelsiner noga så att allt vitt försvinner och skär sedan till klyftor.
Blanda ner det mesta av klyftorna, allt apelsinskal, dragon, salt och peppar i kastrullen.
Låt "såsen" koka i några minuter.
Lägg upp pastan på en tallrik, lägg på kycklingen, häll över såsen och lägg på de sista apelsinklyftorna.
(För en enklare och betydligt snabbare variant;)
2 dl konjak
1 telefon
1 glas
Häll upp konjaken i glaset.
Ring hemleverans på pizza.
Drick upp !
Kommentarer
Trackback