Sötsur kinamat

ca 4 port
400 gram fläskkött i strimlor
2 små burkar eller 1 stor burk med ananas och juice
1 burk minimajs
3 salladslökar
1 gullök
2 msk potatismjöl
1 lime/citron eller ca 3 msk lime/citron-juice
3 msk vinäger (balsamvinäger eller rödvinsvinäger)
3 msk ljus soya
2 msk socker
salt
peppar
Strimla köttet om det inte redan är strimlat.
Spar ananasjuicen i en skål och skär ananasen i små bitar.
Grovhacka löken, dela minimajsen i små bitar och hacka salladslöken.
Blanda i mjöl, citron/lime-juice, vinäger, soya och socker i ananasjucie och rör om.
Stek köttet i ca 5 minuter, ha i lök och majs - låt steka några minuter till.
Ha i "såsen" och låt bubla några minuter, tills det tjocknar.
Ha i ananasen och låt den bli varm.
Servera med ris.
Kommentarer
Trackback