Små bröd

ca 18 stycken
4 dl 37*C vatten
4 msk rapsolja
2 krm salt
1 pkt jäst
10 dl vetemjöl
1 ägg
(russin)
(vallmofrön)
(riven ost - gärna en med ordentlig smak)
(loppfrön)
Sätt ugnen på 250 grader.
Smula ner jästen i en bunke, häll i lite av vattnet och blanda till jästen löst upp sig.
Häll i resten av vattnet, olja och salt. Rör om.
Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en deg.
Låt jäsa under en duk i 15 minuter.
Dela upp degen i ungefär 18 lika stora delar.
Rulla till små bollar och lägg på en plåt (gärna med bakplåtspapper).
(Om du vill ha russin i blanda ner dem i degen innan du gör den till bollar.)
Låt jäsa under duk i 30-45 minuter.
Vispa upp ett ägg och pensla på bröden.
(Om du vill ha riven ost eller frön på bröden, lägg på dem nu.)
Grädda i mitten av ugnen i 8 minuter.
Kommentarer
Trackback