Ryttarkaka



Kladdkakan

4st ägg
5dl socker
3dl mjöl
8msk kakao
2tsk vanilinsocker
2krm salt
175g smält och svalt smör

Glassyr
75g smör
2dl socker
1½dl grädde
1dl sirap
1 påse kokos(200g)


Värm upp ugnen till 200grader.

Smält 175g smör och ställ det i ett kallt vattenbad för avsvalnad.
Börja sedan blanda kladdkakesmeten i en stor skål.
Häll sedan över smeten i en långpanna med bakplåtspapper i botten och hjälp till att sprida ut ett jämt lager.

Detta skall nu in i ugnen i 15 minuter.

Under tiden passar det sig ganska bra att börja med glassyren.
Smält smöret och tilsätt sedan resten av ingridienserna och låt detta sjuda i ca. 5 minuter under omrörning.

Då kladdkakan vart inne i 15 minuter tar ni ut denna och häller över glassyren och sprider den jämt över hela kakan och skickar in den i ugnen igen.

Nu ska den stå där i 10 minuter, och ta sedan ut den och låt den stå och svalna innan ni delar upp den.

Mums!


Varning!
En vanlig bieffekt är att man bara vill ha "en till" och Ryttarkaka kan även leda till åkomman glada kollegor...


(Recept från en ryttare i goa göteborg)

Kommentarer
Postat av: zarina

haha! får hoppas att dom blev bra då!

2009-11-19 @ 21:01:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0