Köttfärsgratäng med potatis (alt. Moussaka)



ca 6 port

600 g köttfärs
4 klyftor vitlök
svartpeppar
10-12 stora potatisar
2 morötter
1 gullök
15 cm purjolök
2 dl riven ost

50 g smör
½ d vetemjöl
6-7 dl mjölk
2 kött-buljongtärningar
4 ägg
salt

Sätt ugnen på 225 grader.
Stek köttfärsen, ha i riven vitlök och svartpeppar.
Skala och riv/skär morötterna och potatisen tunnt. Skär även purjolöken och löken tunnt.
Lägg potatis, morot och lök i en ungnsfast form, ha på ett lager med köttfärs, lite ost, och börja om med ett lager potatis, morot och lök. Upprepa tills formen är full.

Smält smör och buljongen i en ganska stor kastrull.
Rör ner mjöl, häll i mjölk och låt bubbla sig tjock.
Knäck i äggen under omrörning och krydda.

Häll såsen över formen och ställ in i ugnen i ungefär en timme.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0