Asiatisk kycklingsoppa
Basen
1 pirri pirri
2 hönsbuljong(alt.1dl kycklingfond)
1 grönsaksbuljong
1 skalad lime
1l vatten
Innehållet
1-2 chili
liten bit purjolök
majskorn från en färsk majs (konservburk som jag använde idag fungerar också)
1 dl knäckt spagetti
1 kycklingfilé
1 ägg
Börja med att förbereda basen, med att koka upp vattnet tillsammans med buljongen.
Skala limen och se till att det vita inte finns kvar på ytan.
Lägg i den skalade limen i vattnet.
Finhacka pirri pirrin eller dela den i stora bitar.
(Fördelen med stora bitar är att du då kan plocka ut den ur din bas då du känner dig nöjd med styrkan på soppan)
Lägg i kycklingfilén och låt den bubbla lite, men låt den inte tinas upp utan den skall bara ha en lite lätt kokt yta. Detta gör det lättare att skära den i tunna, tunna skivor.
Skiva purjolöken & chilin och förbered majsen.
Nu borde det vara lagom tid att ta upp kycklingfilén och lägga den på en tallrik.
Skär den riktigt tunnt och fint, (detta gör att då du väl lägger i kycklingen sen så blir den färdig på bara ett par minuter).
Fiska upp limen som legat i buljongen och fiska eventuellt upp pirri pirrin om du känner att det räcker med styrka.
Lägg i purjolöken, chilin, majsen, spagetti och kycklingen och låt det hela bubbla lite och sprida massa god lukt i hela huset.
Knäck ägget i ett glas och rör sönder det.
Häll ägget i soppan under kraftig omrörning så får det hela en riktigt fin konsistens! =)
Klart!
Ost och skinkpaj

6 ½ dl mjöl
250 g smör
1 dl vatten
1 broccoli
150 g skinka
en bit ost
1 pkt bacon
2 ägg
1 dl mjölk
2 tsk salt
Sätt ugnen på 225*C
Blanda mjöl, smör och vatten till en deg och tryck ut nästan allt i en pajform.
Skär broccolin, skinkan, bacon och ost i små tärningar/bitar, häll i pajskalet.
Vispa ihop ägg, mjölk och salt - häll över fyllningen.
Kavla ut det sista som är kvar av degen och skär smala linor. Lägg de i korsmönster över pajen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
Vegetarisk wok

2 chili
2 msk oystersås
1 citron
200 g qournbitar
5-6 champinjoner
ca 20 st minimajs
1 gullök
2-3 selleristänger
3 vitlöksstänger
1 paprika
10 cm purjolök
Marinera qournbitarna i 1 chili, oystersåsen och pressade citronen.
Hacka/skär grönsakerna + chilin i lagoma bitar.
Stek quornbitarna i olja - ca 5 minuter, tillsätt lite vatten.
Ha i grönsakerna, stek ca 5 minuter till.