Key Lime Pie



100 g smält smör
15 digestivekex

4 äggulor
1 burk 400g kondenserad mjölk
1 dl limejuice


Sätt ugnen på 200 grader.
Mixa kexen i en mixer eller med en stav.
Blanda med smält smör och tryck ut i en pajform.
Grädda i 5 minuter.

Sänk värmen till 125 grader !
Blanda allt (vispa ej). Häll ner i pajskalet.
Grädda pajen i 10 minuter.

Smörgåstårta


ca 4 pers

3 skivor hönökaka
1 burk tonfisk
2 dl gräddfil (alt. grekisk yoghurt)
2 dl majonäs
dill

Exempel på fyllning:
2 tomater
1/4 gurka
2 hårdkokta ägg
ost
vindruvor

Lägg en skiva på ett fat.
Blanda tonfisk, gräddfil och majonäs. Smaksätt med dill.
Bred ut lite mindre än hälften av röran på brödet.
Lägg på en till skiva och bred på nästan allt.
På med sista skivan och det sista utav röran.


Tårtan blir ännu godare om man gör det här dagen innan så allt får stå och gotta ihop sig.

Sen är det bara att dekorera med fyllning innan servering.

Thousand Island dressing



1 ½ dl grekisk yoghurt
2 msk majonäs
1 msk senap
2 msk ketchup
1 msk sweet chili sås
(några droppar av valfri stark sås - tex habanero)
salt
svartpeppar
1 tsk socker
3 skivor finhackad smörgåsgurka
1 msk finhackad gul paprika
1 msk finhackad röd paprika

Blanda allt, smaka av med peppar.

Bubbligt rödtjut



3 dl rödvin (använde här Kleine Zalze)
33 cl 7up
8 frysta björnbär
isbitar

Häll upp vinet i två highball glas, fyll på med 7up och lägg ner is och bär.
Svalkande gott en varm sommardag !

RSS 2.0