Thaibiffsallad


3 pers

300 g strimlat nötkött

1 Marinad:

1-2 pirri pirri
2 msk rapsolja
½dl oystersås
limesaft från en ½ lime
några korianderblad


2 Dressing:
1 pirri pirri utan kärnor
1-2 chili
ca 1x2 cm fånkål
½ dl limesaft ( ca 2 lime)
½ dl fisksås
1 tsk farinsocker
korianderblad

3 Sallad:
½ gurka
1 ask körsbärstomater
4 morötter
2-3 selleristjälkar
1 gullök
1 burk minimajs

1 Marinad:
Hacka pirri pirrin.
Blanda pirri pirri, olja, oystersås, limesaft och korianderblad.
Blanda ner köttet och låt stå och dra i kylen. (Gärna några timmar)

2 Dressing:
Ta bort kärnorna från pirri pirrin (och även chilin för mindre stark).
Finhacka chili, pirri pirri och fånkål i små bitar.
Pressa ½ dl limesaft och blanda i fisksåsen, chili, pirri pirri, fånkål och farinsocker.
Grovhacka koriander och blanda i.

3 Sallad:
Skär gurkan och moroten i långa smala stavar.
Dela tomaterna och minimajsen på mitten.
Grovhacka sellerin.
Skala löken, dela på mitten och skär i tunna skivor.

Stek köttet tills det är klart.
Blanda i salladen och häll över dressingen
(lite, så kan man ta mer på sen, blir lätt vääldigt stark annars)







Stuvade makaroner

4 portioner

5 dl makaroner
1 L mjölk
1 tsk salt

Häll mjölken i en kastrull och låt den precis börja koka.
Sänk värmen, häll i makaronerna och saltet.
Låt makaronerna småbubbla(precis så att de nästan kokar) i 20 minuter, rör om ofta och försiktigt.
Klart !

RSS 2.0