Tacopaj
4-5 port
100 g smör
3 dl vetemjöl
½ dl vatten
400 g köttfärs
1 påse tacokryddor
½ gullök
(2 schalottenlökar)
(4 champinjoner)
1 ägg
½ dl mjölk
svartpeppar
lökkrydda
riven ost
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda mjöl, vatten och smör till en deg, tryck ut i en pajform.
Grädda i ugnen i 10 minuter.
Hacka lök och stek, lägg ner köttfärsen och stek tills klar, (ha i skivad svamp,) tacokryddor och lite vatten.
Låt bubbla några minuter. Häll ner köttfärsen i pajskalet.
Blanda ägg och mjölk. Krydda. Häll över pajen.
Strö riven ost över.
Grädda i 15 minuter.
Gott att servera med gräddfil och sallad !
Jossans favoritnudlar med kyckling

3-4 port
2 pkt nudlar
2 kycklingfileér
(4 champingjoner)
3 klyftor vitlök
3 msk kinesisk soya
2 dl grädde
vitlökspulver
Bryt sönder nudlarna till små bitar och koka enligt anvisningar, häll av.
Skär fileérna till små små bitar och stek tills de är klara.
(Skär svampen i bitar och stek några minuter tillsammans med kycklingen)
Häll på soya + vitlökspulver och riv vitlöken ner i stekpannan.
Blanda i nudlarna och häll på grädde.
(Ha på lite mer grädde och soya om så önskas.)
Karamelliserad ananas med kokos och choklad

2 port
4 ananasskivor (färsk eller från konserv)
1 dl sirap
juice från en lime
en liten bit ingefära
½ dl socker
½ dl riven kokos
en liten bit choklad
Dela ananasskivorna i två-fyra delar.
Häll sirap, limejuice, riven ingefära och socker i en kastrull, koka upp.
Lägg i några ananasbitar i taget, låt koka nån minut och vänd sedan på dem och låt de koka nån minut till.
Tag upp, lägg på ett fat, strö över lite kokos och riv över en bit choklad.
Servera med glass !